انواع سمعک ها در این مطلب برای شما توضیح داده شده است.
سمعک ها بر اساس سایز و شکل ظاهری به انواع زیر تقسیم می شوند :
سمعک CIC( کاملا داخل کانال):
این نوع سمعک در عمق کانال گوش قرار می گیرد و بنابراین از سایر انواع سمعک هاکمتر دیده می شود و کوچکتر است. گاهی در تبلیغات تجاری به این نوع، سمعک نامرئی نیز گفته می شود . کل اجزای این مدل داخل پوسته و در داخل کانال گوش قرار می گیرد . محدوده پوشش کم شنوایی این نوع سمعک ها از محدوده ملایم تا شدید می باشد . این مدل از سمعک ها یک دسته یا سیم دارند که برای خروج سمعک از گوش استفاده می شود . این سمعکها برای افرادی که دیده نشدن سمعک برایشان اولویت زیادی دارد بسیار مناسب هستند .
سمعک ITC ( داخل کانال ) :
این نوع از سمعک ها درون پوسته ای ساخته می شوند که از ابتدای کانال گوش شروع می شود و تا انتهای آن ادامه می یابد . این مدل از سمعک ها محدوده کم شنوایی ملایم تا شدید را پوشش می دهند .
سمعک ITE ( داخل صدفه ) :
این مدل از سمعک ها درون گوش خارجی قرار می گیرند و قسمتی از آن داخل کانال گوش را پر می کند . از نظر محدوده پوشش کم شنوایی برای کم شنوایی های ملایم تا شدید قابل استفاده می باشد . این سمعک ها از نظر سایز از دو مدل قبل بزرگتر می باشند و به علت محدودیت فضای مجرای گوش بیمار و یا محدودیت قدرت سمعک از این مدل استفاده می شود . این مدل دارای امکانات بیشتری از قبیل دکمه تغییر برنامه و ولوم کنترل هستند .
سمعک پشت گوشی BTE
سمعک های پشت گوشی معمولی دارای بیشترین امکانات هستند و انواع مختلف کم شنوایی از سطوح ملایم تا عمیق را می توانند پوشش دهند . این سمعک ها با یک قالب در گوش قرار می گیرند و خود سمعک در پشت لاله گوش قرار می گیرد به همین علت کمتر در معرض رطوبت و جرم گوش قرار می گیند و دارای بیشترین استحکام هستند . این سمعک ها به این علت که به طور مستقیم از کمپانی سازنده وارد می شوند از نظر قابلیت های ضدآب و ضد رطوبت دارای طراحی و درزگیری بهتری هستند .
به علت فضای بیشتر در این مدل سمعک ها قابلیت های وایرلس دو گوشی و ارتباط با گوشی های موبایل و وسایل جانبی مانند ریموت کنترل به صورت قوی تری انجام می شود . این مدل سمعک ها قابلیت بهتری برای تمرکز برگفتار در جهت های مختلف را دارد که به علت استفاده از دو میکروفن مجزا در این مدل سمعک هاست .
سمعک های open fitting و RIC
در نگاه اول این نوع سمعک ها مشابه سمعک های پشت گوشی هستند اما تفاوت آن ها محل قرارگیری رسیور این سمعک هاست که درون کانال گوش قرار گرفته اند و یک تیوب پلاستیکی نازک جایگزین لوله قالب سمعک های پشت گوشی شده است . در حال حاضر این سمعک ها پرطرفدارترین و پرفروشترین سمعک ها در دنیا محسوب می شوند .
این مدل از سمعک ها علاوه بر پوشش انواع کم شنوایی دارای اندازه مناسبی هستند و از نظر زیبایی حتی از سمعک های داخل گوشی کمتر دیده می شوند و میتوان آن ها را سمعک نامرئی واقعی نامید . این سمعک ها صدایی با کیفیت تر نسبت به نمونه های پشت گوشی و داخل گوشی دارند که به علت قرارگیری رسیور ( بلندگو ) این مدل در مجرای گوش و ارسال مستقیم صدای پردازش شده به گوش می باشد .
این مدل از سمعک ها همانند سمعک های پشت گوشی دارای دو میکروفن می باشند و قابلیت تمرکز بر گفتار در محیط های پر سر و صدا را دارند . همچنین این سمعک ها قابلیت های وایرلس دو گوشی و اتصال به وسایل جانبی و موبایل را به صورت بهینه دارند .
نکته ای که باید به آن توجه نمود این است که فرآیند تجویز سمعک بسیار دقیق و حساس است که انتخاب ظاهر سمعک تنها بخشی از این فرآیند است .فاکتورهای مهمتری از جمله شکل و میزان کم شنوایی، نوع کم شنوایی ،محل آسیب دیده در گوش (مثلا حلزون، عصب شنوایی،گوش میانی و گوش خارجی و …)، سن بیمار، مدت زمان ابتلا به کم شنوایی ، سوابق قبلی استفاده از سمعک ، وجود سایر بیماریهای همراه ،
توانایی حرکتی و بینایی امکانات و تکنولوژیهای مورد نیاز کاربر سمعک و … نیز وجود دارند که می بایست توسط ادیولوژیست و با ارزیابی های دقیق تعیین شده و لحاظ شوند و نهایتا تمام این فاکتورها به علاوه ظاهر مورد پسند بیمار در کنار هم قرار گیرند و سمعک مناسبی انتخاب شود که ضمن دارا بودن کارایی مناسب ، رضایت استفاده کننده را نیز فراهم آورد.
سمعک های IIC
این نوع سمعک ها که به سمعک های مخفی یا نامرئی نیز مشهور هستند، از آن جمله سخت افزارهای کمک شنوایی می باشند که به هیچ عنوان معلوم نبوده و افرادی که با سابقه کم شنوایی یک مددجو آشنا نبوده و از این قضیه اطلاع نداشته باشند، به هیچ عنوان به وجود آن پی نخواهند برد .
نام سمعک های IIC خلاصه شده عبارت Invisible In Canal به معنی نامرئی در کانال می باشد، در نتیجه می توانیم راز این اختفا را تو رفتگی زیاد این سمعک ها در گوش، به نحوی که ردی از آن ها دیده نشود دانست . در تکمیل این توضیحات گفتنیست که این محصولات که کوچکترین نوع سمعک های موجود در بازار می باشند، دارای دستگیره های کوچکی هستند که با کمک آن ها از اعماق کانال مذکور بیرون کشیده می شوند .
این سمعک برای چه افرادی مناسب است ؟
از آنجایی که شاخص ترین ویژگی این محصول عدم نمایان بودن است، مناسب افرادی هم می باشد که تمایلی به معلوم بودن سمعک خود یا اعلام کم شنواییشان ندارند . در همین رابطه بانوانی که به طور کلی نسبت به آقایان روی این مسائل حساستر هستند می توانند روی این محصول حساب ویژه ای باز کنند .
در ادامه گفتنیست که به دلیل کوچک بودن بیش از حد این محصولات دیده شده است که برخی سالمندان، کودکان یا دوستانی که دارای مشکلاتی فیزیکی هستند به راحتی قادر به در آوردن یا بارگزاری این محصولات نیستند. با عنایت به ظرافت و حساسیت این محصولات به این عزیزان یا افرادی که برای ایشان سمعک تهیه می کنند پیشنهاد می شوند که گزینه ای جز سمعک های IIC را مد نظر داشته باشند .
لازم به ذکر است که میزان تعریق یا تولید جرم گوش در افراد مختلف یکسان نیست، به همین دلیل لازم است تا به این نکته هم پیش از خرید سمعک IIC توجه شود ، چرا که وجود این عوامل در کنار سمعکی که راه گوش را به طور کامل بسته است منجر به پارگی پرده گوش و عفونت آن یا خرابی سمعک می گردد .
بهترین سمعک های نامرئی
امروزه فناوری تولید سمعک های نامرئی در اختیار کمپانی های متعددی می باشد که هریک با حفظ کلیات و اعمال تغییراتی جزئی در پی عرضه محصولی متفاوت می باشند . در همین رابطه با صرف نظر از نام تجاری هریک وجود فناوری ، بخش یا خدمات زیر می تواند به انتخاب یک سمعک مخفی خوب کمک کند :
- امکان تثبیت صدایی طبیعی با تکنولوژی OVP
- امکان جهت یابی و درک گفتار در محیط های شلوغ با OneMic
- امکان تنظیم و هدایت کردن با اپلیکیشنی نظیر touchControl
- امکان برقراری ارتباط بیسیم با دیگر محصولات بواسطه بلوتوث یا وای فای
- وجود تکنولوژی کالیبراسیون بیومتریک در ساختار آن
- وجود فیلترهای کاهنده باد و وزوز
- پوشش کم شنوایی در فرکانس های مختلف
- امکان تطابق با Telecoil
- وجود تکنولوژی OpenSound برای وضوح صدا
- قابلیت شارژ
- مقاومت در برابر آب
برای مشاهده توضیحات مربوط به هر نوع از سمعک ها میتوانید به صفحه : انواع سمعک و توضیحات