باتری سمعک چیست ؟
باتری های سمعک معمولا در حلقه های ۶ تایی ارایه می شوند و اگرچه که اخیرا باتری های قابل شارژ برای سمعک ارایه شده اند اما کماکان باتری های روی-هوا (Zinc-Air) رایج ترین نوع این باتری ها می باشند . برچسب های روی این نوع باتری ها مانع از رسیدن هوا به قطب مثبت باتری می شود و اجازه فعال شدن را به این نوع باتری ها نمی دهد . بلافاصله بعد از برداشتن برچسب ها از روی باتری ها و رسیدن هوا به قطب مثبت آن باتری فعال می شود . توصیه شده است که برای کارکرد بهتر ، یک دقیقه بعد از برداشتن برچسب از روی باتری آن را درون سمعک قرار دهیم تا به صورت بهینه تری فعال و مصرف شود . نکته ای که باید مد نظر داشته باشیم این است که بعد از برداشتن برچسب ، باتری شروع به مصرف می کند و با چسباندن مجدد برچسب غیرفعال نمی شود .
همانطور که سمعک ها در سایز ها و با قدرت های مختلف تولید می شوند ، باتری ها هم در ۴ سایز مختلف و با میزان ذخیره های جریان متفاوت ارایه می شوند . باتری ها علاوه بر کد استاندارد دارای رنگ منحصر به سایز خود هستند و این کدها و رنگ ها در همه برند ها یکسان می باشد .
باتری ها به ترتیب سایز از کوچک به بزرگ شامل :
کد ۱۰ به رنگ زرد ، کد ۳۱۲ به رنگ قهوه ای ، کد ۱۳ به رنگ نارنجی و کد ۶۷۵ به رنگ آبی
طول عمر باتری ها به فاکتور های زیادی از جمله سایز باتری ، ویژگی هایی که در سمعک فعال شده اند ، نحوه نگهداری بیمار و حتی برند مورد استفاده و… بستگی دارد . هنگامی که از سمعک استفاده نمی شود بهتر است که باتری آن خارج شود و سمعک خاموش باشد تا باتری آن بیهوده هدر نرود . معمولا باتری ها با توجه به نکاتی که به آن اشاره شد بین ۵ تا ۲۰ روز قابل استفاده هستند .
معتبرترین برند باتری های سمعک ، Rayovac ساخت انگلیس می باشد که در کشور ما هم یافت می شود . برندهای دیگری که در بازار کشور یافت میشوند عبارتند از Signia تحت نظر زیمنس ، Durracell و powerone ، Energizer ، Zenipower و…
مهمترین نکته ای که در هنگام خرید باتری باید در نظر داشت توجه به تاریخ انقضای آن می باشد که در پشت هر حلقه درج شده است . قیمت یک حلقه باتری در بازار جهانی در حدود یک دلار و ۲۰ سنت می باشد . برای تهیه باتری می توانید به کلینیک های شنوایی در سراسر کشور مراجعه کنید .