بهترین نوع سمعک : زمانی که افراد کمشنوا در تکاپوی انتخاب و خرید نخستین سمعک خود بوده یا با تجربه استفاده از این محصولات در پی ارتقاء آن هستند، یکی از اصلیترین سوالاتی که مطرح میکنند در خصوص شناسایی بهترین نوع سمعک میباشد .
در پاسخ به این سوال که بهترین سعکها کدامند باید گفت که جواب یگانه و ثابتی وجود ندارد، چرا که اولاً میزان کمشنوایی و مشکلاتی که مددجویان در سامانه سماعی خود دارند یکسان نیست و از طرفی هریک از سازندگان مطرح این محصولات در طراحی و ساخت نوع خاصی از سمعکها پیشگام و جلوتر از دیگری هستند.
در نتیجه اینکه به منظور انتخاب بهترین نوع سمعک ، به جای اینکه نام کالای خاصی را ذکر کنیم، مطلوب است تا به بررسی ویژگیهای «بهترین» بپردازیم.
طرح یک سوال درست
چنانچه سوال « بهترین نوع سمعک کدام است؟» را از ۱۰ ادیولوژیست بپرسید، با عنایت به اینکه تنها قادر به ذکر یک نام باشند، ممکن است با ده پاسخ گوناگون مواجه شوید! این در حالیست که اگر از آنها بپرسید ؟« بهترین نوع سمعک برای من کدام است؟» به مراتب پاسخهای کمابیش مشابهی دریافت کرده که اگر هم یکسان نباشند، بسیار به یکدیگر نزدیکند .
اگرچه تفاوت این دو سوال واضح بوده و نیاز به ارائه توضیحی بیشتر نیست اما زمانی که در خصوص سمعکی مناسب برای خود سوال میپرسید، در حقیقت به این نکته اشاره داشتهاید که با توجه به سطح کم شنوایی، قالب و شکل ظاهری گوش، سن، میزان تمایل به دیده شدن یا نشدن سمعک ، بودجه و سلیقه شما چه سمعکی مناسب است که این سبب میشود تا گزینههای موجود کاهش یافته و به انتخاب محصولی مشخص منجر شود .
در ادامه لازم به ذکر است که نوع فعالیتهای روزانه شما (از میزان جنب و جوش گرفته تا سرو صدای محیط، از شرایط جوی آن گرفته تا لزوم صحبت با تلفن) در این انتخاب تأثیرگذارند. تشخیص دقیق اصوات تا چه میزان برایتان اهمیت دارد! اینکه شما یک موسیقیدان بوده و باید تک تک نتها را بشنوید تفاوت زیادی با زمانی دارد که تنها قصد شنیدن صدای یک متکلم را دارید.
آیا سن یا تواناییهای دستی شما اجازه تعویض باتری یا تنظیم سمعک با کمک تلفنهمراهتان را میدهد؟
همانطور که میبینیم در انتخاب یک سمعک خوب عوامل متعددی دخیل بوده و عملاً گزینش یک «بهترین» امری کاملاً نسبیست .
بهترین نوع سمعک
عوامل متعددی برای شناسایی یک سمعک خوب وجود دارد که در ادامه به بررسی مواردی از آنها خواهیم پرداخت :
برندهای معتبر سازنده سمعک
زمانی که در خصوص بهترین خودروهای جهان صحبت میکنیم، با وجود اینکه هم اکنون صدها مدل مختلف در جهان مورد استفاده قرار گرفته و دهها مدل از آنها میتوانند کاندیدای این “بهترین” باشند، اما گاهی اشاره به برند سازنده آنها کافیست تا به میزان خوب بودن محصول مورد نظرمان پی ببریم، ویژگی خاصی که در خصوص سمعکها نیز صادق است .
به عنوان مثال مهم نیست که سمعک مورد نظر ما کدام مدل از زیرمجموعههای سیگنیاست، توجه به همین موضوع که محصول مورد نظرمان به لوگوی برند مذکور مزین است به خوبی بیانگر کیفیت بالای این میباشد، فلذا چنانچه سمعکی از نامهای تجاری اتیکن، ریساند، برنافون، فوناک، سیگنیا با نام قبلی سمعک زیمنس ، ویدکس، یونیترون، استارکی، بلتون، اینترتون یا سونیک به دستمان رسید با محصول مرغوبی سروکار داشته و در غیر این صورت سمعک پیش روی کالایی متفرقه به حساب میآید .لازم به ذکر این نکته است که بسیاری از این محصولات با داشتن نامهای متفاوت متعلق به یک کمپانی بوده و با گذر زمان ادغام بسیاری از آنها و ادامه فعالیتشان تحت لوایی مشترک امکانپذیر است .
قیمت سمعک
زمانی که به منبع مالی نامحدودی وصل باشیم، خرید یک سمعک هوشمند با ابعاد حداقلی که داخل گوش قرار گرفته و دیده نمیشود، سمعکی که با کمک بلوتوث و وایرلس به سختافزارهای هوشمند وصل شده، ویژگیهای محیط را یادگرفته و ذخیره میکند، با گوش دیگر هماهنگ بوده و اصوات اضافی را حذف میکند یا از آخرین سازوکارهای موجود دنیا در سمعک هوشمند بهره میبرد کار دشواری نیست .
این در حالیست که عموم مراجعین برای خرید چنین محصولاتی دارای بودجه محدودی بوده و بدین ترتیب دست به عصاتر حرکت میکنند . در همین راستا ابتیاع سمعکی از برندهای فوق با قیمتی منصفانه در دستور کار متقاضی خرید بهترین سمعکها قرار میگیرد، با این شرط که وسیله مورد نظر دارای تعداد بیشتری از این ویژگیها باشد :
• تکنولوژی بهروزتر
• کیفیت بالای صدا
• ضد آب بودن
• باتری با طول عمر بالا
• وجود گارانتی
• لوازم جانبی
• خدمات پس از فروش