تعمیر سمعک در شرق تهران : مشکلات جسمانی و عدم فعالیت ایده آل برخی از اعضا و جوارح ما از آن دست معضلاتیست که به جنسیت ، سن ، رنگ پوست ، نژاد ، وضعیت مالی ، محل زندگی و ده ها متغیر دیگری که انسانها را از یکدیگر جدا کرده و آن ها را طبقه بندی می کند ارتباطی ندارد .
در همین رابطه بروز مشکلات شنوایی و عدم دریافت و فهم مطلوب اصوات نیز به عنوان یکی از همین نارسایی ها ، ارتباطی به متغیرهای مذکور نداشته و ممکن است برای هر انسانی پیش بیاید . با توجه به این نکته که منطقه سکونت در شهری مثل تهران ارتباطی با میزان شنوایی اهالی آنجا ندارد ، بدیهیست که در گوشه گوشه این شهر نیز مددجویان فراوانی با مشکلات سمعی خود دست و پنجه نرم کرده و به روش دارو ، استفاده از سخت افزارهای دیجیتالی مثل سمعک یا روشهای شبه پزشکی در پی بهبود شرایط آن هستند .
تعمیر سمعک در شرق تهران
اگرچه به طور محسوس و قاطع نمی توان گفت که کدام ناحیه و منطقه از پایتخت دارای افراد کم شنوا یا ناشنوای بیشتریست ، اما می توان با توجه به تعداد نسبتاً کم ادیولوژیستها یا مراکز تخصصی تعمیر سمعک ها در شرق تهران ، این ناحیه را مستلزم بهرهمندی از خدمات بیشتری در این حوزه دانست .
با بررسی سیر گستردگی تهران در طول دهه های اخیر شاهد این هستیم که این شهر از مرزهای غربی خود رشد بیشتری داشته و عملاً مرکزیت جغرافیایی پایتخت را به سمت چپ نقشه کشانده است . به همین دلیل میبینیم که با گذر زمان ، مناطق ۳ ، ۷ و ۱۲ که روزگاری عملاً روی خط تقارن شهر قرار داشتند ، اینک به قسمت شرقی تهران سوق پیدا کرده و می توان آن ها را در کنار مناطق ۴ ، ۸ ، ۱۳ ، ۱۴ و ۱۵ که مناطقی کاملاً شرقیند ، مأمنی مناسب برای یافتن مرکز تعمیر سمعک در شرق تهران دانست .
سیگنال ، کلینیکی در نزدیکی شرقنشینان
چنانچه بخواهیم خدمات کلینیک سیگنال را بر شماریم می توانیم به ارزیابی شنوایی توسط این مجموعه اشاره کنیم . تست های شنوایی برای همه سنین ، ارزیابی جامع ادیولوژیک ، توانبخشی سیستم تعادل ، تجزیه و تحلیل فنی سمعک به کمک کامپیوتر و ویدیو اتوسکوپی از کانال و پرده گوش از جمله مهمترین اقدامات این مجموعه در خصوص امور شنوایی سنجی می باشد .
با گذر از این خدمات می توان به تعمیر سمعک در شرق تهران و تنظیم این وسیله ، عرضه محصولات جانبی سخت افزارهای کمک شنوایی نظیر باتری یا قالب و از همه مهمتر فروش محصولات مطرحترین برندهای دنیا از قبیل سمعک های ویدکس ، استارکی ، رکستون ، سیگنیا (زیمنس) ، فوناک و … اشاره کرد .
با توجه به خدمات و محصولاتی که توسط این مجموعه ارائه می شود ، بدیهیست که افرادی با مشکلات شنوایی وجود آن را مفید دانسته و می توانند همه نیازهای خود در حوزه شنواییشان را در آنجا برطرف نمایند اما نکته ای که بسیار حائز اهمیت است دسترسی به این مجموعه می باشد .
کلینیک سیگنال با قرار گیری در خیابان ملاصدرا (جنب بیمارستان بقیه الله (عج)) و نزدیک بودن به میدان ونک ، یکی از در دسترسترین مجموعه های فعال در حوزه سمعک برای پایتخت نشینان می باشد .
دسترسی به این مجموعه
اگرچه این یادداشت در خصوص تعمیر سمعک در شرق تهران بوده و هدف معرفی مجموعه ای در نزدیکی این افراد است ، اما محل قرارگیری کلینیک پیش روی دستیابی به آن را برای همگان آسان کرده و بدین ترتیب همه افراد متقاضی دریافت این خدمات یا محصولات می توانند بسادگی از سراسر تهران خود را به این نقطه برسانند .
با صرف نظر از اینکه در موارد متعددی پیک های موتوری فواصل را کم کرده و با هزینه ای بسیار نازلتر از مراجعه حضوری محصولی را بین طرفین جابجا می کنند ، روش های متعددی برای مراجعه حضوری و تعمیر سمعک در شرق تهران وجود دارد که در کنار وسایل نقلیه عمومی و خطوط تاکسی می توان به مراجعت به این مکان از طریق بزرگراه های سلیمانی (رسالت) ، همت و حقانی ، میدان ونک و نهایتاً خیابان ملاصدرا اشاره کرد .
برای به تعویق انداختن زمان تعمیر یک سمعک چه اقداماتی انجام دهیم ؟
اگرچه موضوع این مطلب معرفی یک مجموعه متخصص در حوزه سمعک ها در در شرق تهران است، اما ذکر مطالبی که سبب می شوند تا را شما به دلیل خرابی سمعکتان دیرتر و با فواصل زمانی بیشتری ببینیم (!) هم خالی از لطف نیست .
• لزوم تمیز نگه داشتن سمعک ها
زمانی که یک سمعک را برای تعمیر باز می کنیم، گاه با آثاری مواجه می شویم که باورشان برای خود کاربر نیز دشوار است . وجود آلودگی روی سمعک، عدم پاک کردن اجرام یا رطوبت روی آن، رفتن آن ها به خورد محصول و انباشتگی آن ها از جمله عواملیست که سبب می شود تا پس از چندی یک حجم عظیم از آلودگی مانع از کارکرد صحیح محصول شود .
به همین منظور می توان با تمیز نگه داشتن یک سمعک از میزان این آلودگی ها کاسته و زمان تأثیر پذیرفتن سامانه های الکترونیکی این محصول را به تعویق انداخت .
به یاد داشته باشید که سمعک ها نباید مرطوب باشند ، در نتیجه به هنگام انجام فعالیت در محیط های خیس و نمناک یا به هنگام ورزش کردن آن ها را از گوش درآورید . در هنگام عدم استفاده باتری را خارج کرده و درب آن را باز بگذارید . به هنگامی که این محصول در گوش شماست از محصولات آرایشی و بهداشتی روی صورت خود بی پروا استفاده نکنید .
در این مسیر استفاده از پدهای رطوبت گیر توصیه می شود !
• لزوم پاکیزگی گوش ها
برای عدم آسیب دیدن سمعک ها لازم است تا گوش ها همواره خشک باشد (به ویژه بعد از استخر یا استحمام) که این کار به کمک سشوار و دستمال کاغذی انجام می گیرد . در این راه لازم است که استفاده از گوش پاک کن را به حداقل برسانید . چنانچه جرم سازی گوشتان بیش از حد بوده، سمعکتان همواره کیپ است و زود به زود خراب می شود، در میان گذاشتن این مشکل با پزشک الزامیست!
چه زمانی باید برای تعمیر سمعک به تعمیرکار متخصص آن مراجعه کرد ؟
همانند همه محصولات ساخت دست بشر، سمعک ها نیز با هر نام تجاری، هر نوع گارانتی و قیمت، با هر سال تولید و طول عمر مفید یا هر سطح تکنولوژی روزی مستهلک شده و نیاز به تعمیر پیدا می کنند، حال اینکه این موعد برای برخی از آن ها زودتر از بقیه سر می رسد .
در همین رابطه گاهی مشکل به وجود آمده توسط خود ما نیز قابل حل بوده و نیازی به صرف وقت یا هزینه ای غیر ضروری نیست . به عنوان مثال گاهی اشکال از باتری سمعک بوده و اتمام یا بد جا خوردن آن باعث عدم روشن شدن یا کارکرد صحیحش می شود .
در مواردی ولوم این وسیله کم شده که تنها با تنظیم مجدد آن می توان قدرت شنوایی را به خود – به عنوان یک کاربر – برگرداند . گاهی جرمی در قالب یا سری سمعک نشت کرده که خودمان نیز می توانیم آن را با فرچه مخصوص تمیز کرده و یا در مواردی خاص نظیر سمعک های پشت گوشی لوله سمعک دچار اشکال شده است که بدین ترتیب میفهمیم مشکل الکترونیکی و مربوط به ساختار داخلی سمعک نمی باشد .
چنانچه با بررسی چک لیستی از مشکلاتی ساده نظیر موارد فوق به نتیجه نرسیدید، سوت سمعکتان کم نشده، به کلی روشن نشد یا به دلیل پذیرش ضربه ای فیزیکی آسیب دیده بود باید به فکر تعمیر سمعک نزد مرجعی تخصصی باشید .