تکنولوژی سمعک
سمعک ها از نظر تکنولوژی به مدل های زیر تقسیم بندی می شوند :
سمعک های آنالوگ
قدیمی ترین و نخستین گروه سمعک ها را تشکیل میدهند ، این مدل از سمعک ها تنها صداها را افزایش می دهند و پردازش خاصی روی صداها انجام نمی شود . این سمعک ها معمولا دارای ولوم کنترل برای میزان تقویت صدا می باشند . این سمعک ها صرف نظر از نوع صدای دریافتی همه صداها را به یک میزان افزایش می دهد ، برای مثال صدای گفتار و نویز محیط با هم افزایش پیدا می کنند که حتی در بعضی موارد می تواند باعث آسیب به شنوایی بیمار شود . امروزه تقریبا سمعک آنالوگ وجود ندارد و بیش از یک دهه از توقف تولید آن ها می گذرد .
سمعک های دیجیتال
سمعک های دیجیتال علاوه بر تقویت صدا پردازش های مختلفی روی آن انجام میدهند . قبل از رسیدن صدا به رسیور (بلندگو) ریزپردازنده های دیجیتال بر اساس الگوریتمهای پردازشی صدای دریافتی از میکروفن را پردازش می کنند . این نوع از سمعک ها توانایی تفکیک صداهای مختلف از هم را دارند و هرکدام را به گونه ای متفاوت تقویت می کنند . همچنین بر اساس میزان و نوع کم شنوایی صداها به قسمت های مختلفی تقسیم می شوند و مطابق با نیاز بیمار تقویت می شوند . کیفیت صدا و راحتی درک گفتار در محیط های مختلف با استفاده از سمعک های دیجیتال بسیار بیشتر شده است . در واقع در این سمعک ها صداهای گفتاری تقویت و اصوات مزاحم مهار می شوند . باید در نظر داشته باشیم که این سمعک ها باید توسط ادیولوژیست ماهر و با استفاده از سیستم های کامپیوتری و رابط آن ها تنظیم شود و این سمعک ها بدون تنظیم مناسب کارایی لازم را ندارند .
مزایای سمعک های دیجیتال
تفکیک اصوات و مهار صداهای مزاحم در محیط
تنظیم متناسب با میزان و نوع کم شنوایی هر فرد
حذف سوت زدن سمعک ( Feedback cancelling )
پوشش بیشتر محدوده فرکانسی
دارا بودن سیستم میکروفن دایرکشنال برای درک بهتر گفتار در محیط های شلوغ
سمعک های هوشمند
پیشرفته ترین گروه سمعک های موجود در بازار است که به نوعی سمعک دیجیتال می باشد که تمام قابلیت های آن به صورت اتوماتیک انجام می شود . این سمعک ها قابلیت شناسایی محیط های اکوستیکی مختلف را دارند و شرایط تقویتی و پردازشی سمعک را به نسبت هر محیط به صورت اتوماتیک تغییر می دهند . در این نوع سمعک ها پردازنده های پیشرفته و میکروفن های دایرکشنال هوشمند قرار گرفته است که قابلیت دریافت گفتار در هر محیطی و در هر جهتی با توجه به نیاز کاربر را فراهم می کند .
سمعک های وایرلس هوشمند
با استفاده از تکنولوژی بی سیم ارتباط بین سمعک ها روی گوش فرد شکل می گیرد و عملکرد هوشمند وتفکیک صداها بسیار بهینه تر شکل می گیرد و باعث پردازش بهتری بر روی صداها می شود . همچنین با استفاده از ارتباطات وایرلس قابلیت ارتباط مستقیم به موبایل و دریافت مستقیم صدای مکالمه و موسیقی درون سمعک فراهم شده است . امروزه با استفاده از اپلیکیشن های موبایل می توان میزان صدا و همچنین تمرکز بر جهت های مختلف را با این تکنولوژی تغییر داد . همچنین بعضی از سمعک ها از فناوری GPS هم برخوردارند که علاوه بر کمک به پیدا کردن سمعک به صورت هوشمند محیط هایی که کاربر به آن وارد می شود را تشخیص می دهد و برنامه های مربوط به آن محیط را به صورت اتوماتیک فعال می کند .