ساختار گوش انسان
گوش خارجی
خارجی ترین قسمت ساختمان گوش که از غضروف ساخته شده است و شامل لاله گوش و مجرای خارجی شنوایی می باشد . وظیفه لاله گوش جمع آوری صداها و انتقال صداها از طریق مجرای شنوایی به پرده گوش می باشد . چین و شکنج های روی لاله گوش این عملکرد را تسهیل می کند . مجرای گوش انسان به طور طبیعی وکس(سرومن) ترشح می کند که مانع از ورود حشرات و اجسام خارجی به کانال گوش می شود و همچنین مانع از رشد قارچ ها و باکتری ها می شود . جرم گوش به طور طبیعی از مجرا خارج می شود و دستکاری مجرا باعث افزایش تولید سرومن و کیپ شدن مجرا می شود .
گوش میانی
گوش میانی شامل پرده گوش و استخوانچه های گوش میانی می باشد . محفظه گوش میانی از طریق شیپور استاش با حلق در ارتباط است و وظیفه آن برقراری تعادل فشار هوا در گوش میانی است . کوچکترین استخوان های بدن استخوانچه های گوش میانی هستند که شامل چکشی ، سندانی و رکابی می باشند و وظیفه آن ها انتقال ارتعاشات پرده گوش به حلزون گوش می باشد . در گوش میانی عضلات بسیار کوچکی به استخوانچه ها متصل هستند که با انقباض خود در واکنش به صداهای بلند از سیستم شنوایی حفاظت می کنند .
گوش داخلی
گوش داخلی شامل حلزون گوش و مجاری نیم دایره می باشد . مجاری نیم دایره ای به کمک چشم ها و حس عمقی به حفظ تعادل بدن کمک می کنند . سلول های حساسه شنوایی درون حلزون گوش قرار دارند و وظیفه آن ها تبدیل ارتعاشات صوتی به سیگنال الکتریکی و انتقال اطلاعات از طریق عصب شنوایی به کرتکس شنوایی در مغز می باشد . حلزون انسان از نظر فرکانسی کوک بندی شده است به این معنی که هر منطقه از آن برای شنیدن فرکانس های خاصی کوک شده است . آسیب به هر قسمتی از حلزون شنوایی منجر به کم شنوایی در مناطق فرکانسی خاصی خواهد شد .در این سه قسمت ساختار گوش انسان را بررسی کردیم.