سمعک نامرئی : یکی از رایج ترین مشکلاتی که افراد کم شنوا با آن دست به گریبان هستند ، ظاهر سمعک و مشکلات مربوط به ایستایی آن در محل مقررش می باشد . بی تردید همه افرادی که در شنیدن اصوات محیط پیرامون خود مشکل دارند ، تمایلی به اعلام این عارضه و پی بردن دیگران به این مسأله ندارند . برای برخی سالمندان قرار دادن ، خارج کردن یا تنظیم سمعک هایشان سخت بوده و از آنجایی هم که ظاهر همه گوش ها استاندارد نمی باشد (شکلی غیر متعارف در انحنا یا دهانه ای باریک) امکان استفاده از سمعکی داخل گوشی با ساختاری معمولی را ندارند .
بنا به این دلایل ، عده از افرادی که در پی سفارش سمعک هستند تمایل دارند تا از محصولی استفاده کنند که با وجود کارایی ایده آل ، دیده نشده و یا با عدم وابستگی به خمیدگی های داخل گوش به شنوایی آن ها کمک کند .
با کنار هم قرار دادن این ویژگی ها ، سمعک های نامرئی که در درون مجرای گوش قرار می گیرند ، علاوه بر برآورده کردن نیاز های فوق ، با نزدیکی به پرده گوش ، عدم وجود عایق یا لاستیکی بر سر راهش و جهت یابی طبیعی با لاله گوش قدرت شنوایی با استانداردهای طبیعی بدن را به شخص مورد نظر هدیه می دهد .
در ادامه گفتنیست که به دلیل اینکه مجاری منتهی به پرده گوش در هر بیمار متفاوت است ، پس نمونه های پیش ساخته برای همگان وجود نداشته و بخشی از این محصول مستلزم طراحی توسط ادیولوژیست و ساخت توسط متخصصین ساخت سمعک می باشد . در این روش پس از اینکه گوش فرد مورد نظر قالبگیری شد ، پوسته خارجی سمعک با کمک رزین یا دیگر مشتقات پلاستیک که با پوست انسان سازگار است ساخته شده و در داخل گوش تثبیت می شود .
سمعک نامرئی
یکی از مهمترین مصادیق و ویژگی های پیشرفت تکنولوژی ، جریان یافتن آن در مسیر کاهش ابعاد و کوچکتر شدن سخت افزارهای در دست ساخت می باشد . به عنوان مثال اولین نسل کامپیوترها که وظیفه پردازش اطلاعاتی ساده و ابتدایی را داشتند ، با اشغال اتاقی بزرگ به عنوان سامانه ای پیچیده در صنایع نظامی فعّال بودند .
این در حالیست که سال ها بعد و با اختراع محصولاتی مانند آی سی ، دیود ، مقاوت های الکترونیکی و دیگر قطعات پرکاربرد در اندازه هایی کوچکتر ، ساختار این وسیله نیز به سمت کوچکتر شدن پیش رفته تا جایی که امروزه کامپیوتری با توانایی چند صد برابری مورد فوق در جیب یا کیف ما وجود دارد .
نکته دیگری که در خصوص سمعک نامرئی لازم به ذکر است ، کمتر بودن توان دریافت اصوات محیط در مقایسه با نمونه های داخل گوشی می باشد . بدیهیست که وقت میکروفون یک سمعک به محیط خارجی نزدیکتر است ، در صورت داشتن ویژگی های ساختاری یکسان با موارد نامرئی ، هم بازدهی بیشتری داشته و قدرت تشخیص جهت صدا را نیز دارد . مصرف کم باتری به دلیل کوچکتر شدن ابعاد این محصول و امکان اعمال تغییرات و تنظیمات بواسطه گوشی هوشمند تلفن همراه نیز از دیگر مزایای استفاده از سمعک نامرئی است .
و اما پاسخ به دو سوال پرتکرار !
زمانی که با افرادی که خود یا اطرافیانشان به تازگی نیازمند استفاده از سمعک شده یا در پی ارتقاء مدل سمعک خود هستند صحبت می کنیم ، با سوالاتی بر می خوریم که بیشتر تکرار شده و درگیری ذهنی افراد بیشتری می باشند ؛ لذا در ادامه قصد داریم تا با ارائه پاسخ هایی ساده و کوتاه، این علامت سوال های پرتکرار را در اذهان پرسشگر از بین ببریم .
آیا سمعک نامرئی کاملاً مخفی بوده یا در داخل گوش دیده می شود ؟
می توان به این سوال با طرح یک پرسش ، پاسخ داد ! آیا ساختار اعضای بدن همه انسان ها مانند یکدیگر است ؟ طبیعتاً خیر ! در نتیجه اینکه وقتی انسان ها اندامی با اشکال مختلف دارند – که گوش و قسمت های مختلف آن نیز از این قاعده مستثنی نیستند – پس نوع نمایش آن ها نیز متفاوت بوده و به فراخور آن محصولات کمکی نیز به طریقی متفاوت روی آن ها نشسته و خودنمایی می کند .
به عنوان مثال برای فردی که مجرای گوشش عمیق و بزرگ است ، « سمعک نامرئی داخل حفره » یا invisible in canal (IIC) در داخل گوش کاملاً پنهان شده و به ژرفای کانال فرو می رود . این در حالیست که در مجاری باریک و کوچک سمعک تا انتهای کانال پیشروی نکرده ، از جایگاه نامطلوب تری نسبت به محیط قبلی برخوردار بوده (هرچند این گزاره نسبی بوده و با وجود نامطلوبی مذکور ، باز هم کاربرد بسیار زیاد همراه با بازدهی بالایی دارد) و در نهایت از سوی ناظرین و اطرافیان مددجو به وضوح دیده می شود .
در نهایت گفتنیست که امروزه با وجود انواع و اقسام هندزفری و هدفون های بی سیم یا بلوتوثی ، حتی وجود این شئ داخل گوش افراد کم شنوا نیز نظر دیگران را جلب نکرده و مردم عادی در صورت مشاهده سمعک ممکن است آن را یکی از همین سخت افزارهای مذکور بپندارند .
آیا این سمعک ها گران قیمت بوده و از نمونه های پشت گوشی هزینه بیشتری در بر دارند ؟
مقایسه قیمت سمعک ها از روی ابعاد همانند مقایسه قیمت خودروها از روی اندازه آن هاست ! به عنوان مثال اینکه به اشتباه فرض کنیم که چون ابعاد یک “ون” یا خودرویی استیشن از یک خودروی کوپه با طراحی جدید توسط یک غول اتومبیل سازی بیشتر است ، پس حتماً گران تر از آن نیز می باشند ؛ گفتنیست که این مسأله از سوی دیگر نیز با همین استدلال رد می شود .
به عبارت دیگر اگر فرض کنیم که همه ریز جثه ها از خودروهای غول پیکر تر گران ترند ، می توان با مقایسه یک اتومبیل هاچ بک داخلی با یک خودروی آفرود خارجی مدل بالا ، باز هم به عدم ارتباط میان این دو عامل پی برد .
با توجه به این مثال قیمت سمعک ها نیز تابعی از ابعاد آن ها نبوده و این قیمت به سطح فناوری به کار رفته در این محصول بستگی دارد . در نهایت گفتنیست که اگر این تکنولوژی با ساختار نمونه های پشت گوشی یکسان باشد ، قیمت آن ها نیز بسیار نزدیک یکدیگر می باشد .