سمعک نامرئی بدون باتری : همه وسایل الکترونیکی برای شروع و ادامه فعالیت خود به منبعی از انرژی الکتریسیته نیاز دارند، منبعی که در بیشتر سمعکها (به عنوان مشتی از خروار وسایل الکترونیکی و هوشمند) باتریهای مرسوم در
• سایز ۱۰ به رنگ زرد، مناسب مدلهای IIC، CIC و RIC/RITE و عمری ۵ الی ۷ روزه،
• سایز ۳۱۲ به رنگ قهوهای، مناسب مدلهای ITC، BTE و RIC/RITE و عمری ۷ الی ۱۰ روزه،
• سایز ۱۳ به رنگ نارنجی، مناسب مدلهای ITE، BTE و RIC/RITE و عمری ۱۰ الی ۱۵ روزه و
• سایز ۶۷۵ به رنگ آبی، مناسب مدلهای BTE و عمری ۱۰ الی ۱۵ روزه هستند .
در همین رابطه بسیاری از مددجویان از تعویض مکرر و بیپایان باتریهای ریوواک، اتیکن، زیمنس یا سیگنیا ، ویدکس و … به ستوه آمده و در پی یافتن یک سمعک نامرئی بدون باتری هستند . اگرچه تعویض باتری برای فردی که از این محصولات استفاده نمیکند عمل دشوار و خسته کنندهای به نظر نمیرسد، اما چنانچه خود را به جای فرد سالخورده، کودکی کم سن و سال یا افرادی که وظیفه رسیدگی به این امور را دارند بگذارید خواهید دید که این عمل آنچنان نیز آسان نبوده و تهدید همیشگی اتمام قوای باتری نیز همچون کابوسیست که همواره در کنار شما خواهد بود .
با عنایت به این مطالب قصد داریم تا در ادامه به بررسی مدلهای سمعک نامرئی بدون باتری بپردازیم، پس با ما همراه باشید :
سمعک نامرئی بدون باتری
همانطور که گفته شد همه وسایل برقی برای انجام صحیح وظابف خود مستلزم بهرهمندی از یک منبع قدرتمند انرژی بوده و چنانچه این ورودی تأمین نشود، هیچ خروجی مطلوبی نیز از آن نخواهیم گرفت .
با توجه به این اصل پدیدهای به نام سمعک نامرئی بدون باتری وجود ندارد، یعنی تاکنون یک سمعک نامرئی ساخته نشده است که فاقد یک منبع انرژی باشد ؛ این در حالیست که این وسیله نه در معرض آفتاب بوده که بتوان از پنلی خورشیدی برای تأمین انرژی آن استفاده کرد، نه در مجاورت رگی بزرگ و نبضی قدرتمند وجود دارد تا بدین وسیله انرژی خود را تأمین کند و نه با کابل برق به پریز متصل بوده تا از برق مستقیم شهری استفاده کند! در نتیجه اینکه سمعک بدون باتری وجود نداشته و صرفاً میتوان آن را یک اصطلاح دانست .
به چه سمعکهایی «بدون باتری» گفته میشود؟
پیشتر اشاره شد که وجود باتریها در یک سمعک اجتنابناپذیر است، اما این بدان معنا نیست که نمیتوانیم محصولاتی بدون استفاده از ۴ گروه باتری فوق (بعلاوه سمعکهای شماره ۵ قرمز) بسازیم . در همین رابطه سمعک نامرئی بدون باتری در حقیقت سمعک قابل شارژی میباشد که دارای باتریهای لیتیوم یدی بوده و با داشتن قابلیت شارژ شدن دیگر نیازمند تعویض مستمر باتری نیست .
فلذا اینکه سمعک بی باتری به نمونههایی گفته میشود که منبع تغذیه درونی داشته و از باتریهای قابل تعویض استفاده نمیکنند .
مزایای استفاده از سمعک هوشمند قابل شارژ
• به عنوان نخستین ویژگی مثبت استفاده از این محصولات میتوان به عدم نیاز به تعویضهای مکرر باتری اشاره کرد، خاصیتی که سبب میشود تا سمعک شما از ساختاری شبیه به یک ماوس بلوتوثی (که با سرعت زیاد از همه قوای یک باتری استفاده کرده و باید زود به زود آن را عوض کرد) به ساختاری شبیه به یک موبایل (که با داشتن یک باتری ثابت و تنها بواسطه اتصال به برق شارژ میشود) برسند . در همین رابطه گفتنیست که این محصولات امکان شارژ القایی سریع را نیز دارند .
• باتریهای لیتیومی در هر مرتبه شارژ به اندازه ۳۰ ساعت کار کرده و عمر مفید آنها ۵ سال است (در مقایسه با عمر ۵ تا ۱۵ روزه هر باتریهای معمولی).
• این محصولات به کودکان، سالمندان آلزایمری یا افراد ناتوان در تعویض باتری کمک میکنند تا پروسه آسانتری را برای بازیابی نیروی محرکه سمعک خود طی کنند .
• عدم تعویض مکرر باتری به کاهش تولید نمونههای تمام شده (داغی) منجر شده و بدین ترتیب علاوه بر کاهش آلایندگی حاصل از گم شدن باتریهای ریز (که در گوشه گوشه خانه یا محل کار مددجویان به چشم میخورد) موجب حفظ سلامت کودکان یا حیوانات خانگی نیز میشود .
سمعکهای دارای باتری شارژی
زمانی که یک تکنولوژی از سوی یک کمپانی به تولید انبوه میرسد، مدت زیادی طول نکشیده تا الهام بخش مجموعههای دیگر شده و به سرعت میتوان آن را در قالب محصولات نامهای تجاری مختلف دید .
در همین رابطه میتوان از LiNX Quattro ریساند، Amaze بلتون، Viron برنافون، Audeo Marvel فوناک، Opn S اتیکن، Styletto NX سیگنیا و … به عنوان شاخصترین محصولاتی که امروزه از این سطح از فناوری استفاده میکنند یاد کرد .