سمعک cic چیست ؟ سمعک های cic (Completely-in-canal ) یا کاملاً درون کانالی ، به کوچکترین نسل سمعک ها پیش از نمونه های نامرئی شان گفته می شود که بنا به نامی که دارند ، کاملاً داخل مجرای گوش قرار گرفته و با کمک تارهای استخراج (Extraction cords) وارد این محدوده شده و یا از آن خارج می شوند .
سمعک های cic به صورت منحصر به فرد قالبگیری شده و در ابعادی اختصاصی تولید می شوند ، چرا که گوش های انسان با داشتن ساختاری فیزیکی بی همتا ، تنها توانایی پذیرش و نگه داشتن همان وسیله ای را دارد که متناسب با گودی یا پچ و خم های آن طراحی شده و به طریقی سازگار تراش خورده است .
این در حالیست که همه اعضا و جوارح ما این ویژگی را نداشته و مثلاً در انتخاب یک کفش ، تنها شماره سایز و که کوچک و بزرگی این محصول را بیان می کند مورد توجه قرار می گیرد و نه به طور مثال قد انگشتان ، ضخامت هرکدام از آن ها ، برآمدگی یا فرورفتگی های احتمالی و همچنین زائده هایی که شاید فردی روی پای خود داشته باشد .
سمعک های داخل کانالی از یک سو همچون همه ابزار و وسایل ساخت دست بشر ماحصل سلسله اقدامات و تکامل نمونه های پیشین خود بوده و از سوی دیگر بی تردید پیشرفته و کاملترین مکانیزم کمک شنوایی را هم ندارد ، در نتیجه اینکه هم دارای مزایای فراوانیست و هم معایبی دارد که به بررسی آن ها می پردازیم .
مزایای سمعک CIC
- قرارگیری در کانال گوش و عدم قرارگیری در معرض دید
- به دلیل قرارگیری میکروفون درون کانال ، صدای دریافتی بسیار طبیعی و نزدیک به توانایی های یک گوش سالم می باشد .
- عدم تأثیرگذاری وزش باد و تولید نویز در این نوع محصول
- امکان صحبت با تلفن بدون دردسر جابجایی سمعک و دیگر محدودیت های آن
- تهویه مناسب گوش در اثر قرارگیری این محصول در عمق کانال
- تعبیه میکروفون های جهت دار و ایجاد ارتباطات بلوتوثی و بی سیم در نمونه های جدیدتر
معایب سمعک CIC
اگرچه مزایای این محصول به اندازه کافی دلایل قانع کننده ای را برای خرید در اختیار کاربران قرار می دهد ، اما نباید فراموش کرد که بهترین ساخته های دست بشر نیز عاری از عیب و نقص نیستند . در همین رابطه می توان عناوین زیر را به عنوان نقاط ضعف سمعک cic برشمرد :
- آسیب پذیری در گوش هایی با ترشحات زیاد و عفونت که نیازمند تمیزکاری مستمر سمعک یا تعمیر آن در صورت پیشروی و تجمع جرم گوش می باشد .
- افرادی که دارای مشکلات شنوایی خفیف یا متوسط هستند می توانند از این محصول استفاده نمایند ، اما نمونه هایی که بتوانند با قدرت زیاد و مشابه نمونه های پشت گوشی فعالیت کنند وجود ندارد .
- در نسخه هایی که فاقد ریموت و هدایتگر خارجی هستند ، فقدان برخی کنترلر ها به دلیل اندازه کوچک این محصول دردسر ساز شده و فقدان افزونه هایی از قبیل ولوم کنترل صدا و میکروفون های جهت دار ، بهره گیری از توانایی های یک ادیولوژیست را برای تنظیم آن ضروری می کند .
- نامناسب برای کودکان به دلیل قرار داشتن آنان در سن رشد و تغییر مداوم آناتومی کانال گوش
در حال حاضر بهترین سمعک cic موجود در بازار کدام است ؟
اگرچه در بررسی هر وسیله ای که تحت عناوین (نام های تجاری) مختلفی ساخته شده و در بازار عرضه می شود ، یک ویژگی در یکی از آن ها شاخص تر بوده و کمتر کالایی را می توان یافت که از همه رقبای خود به طور قطعی و بلامنازع برتر باشد ، اما با این حال می توان ادعا کرد که در بازارهای جهانی محصولات کمپانی زیمنس( سیگنیا ) از محبوبیت و فروش بیشتری نسبت به سایر رقبای خود برخوردار است .
این در حالیست که اودیولوژیست ها ، صاحب نظران اهل فن و صد البته آمار و ارقام محصولات مجموعه Hansaton را به عنوان مقرون بصرفه ترین و عرضه کننده مطلوب ترین خدمات پس از فروش ، محصولات مجموعه Widex را سمعک هایی با بهترین صدا و تولیدات کمپانی Resound را محصولاتی با بالاترین درصد خلاقیت و نوآوری می دانند .
گفتنیست که در همین رابطه محصولات مجموعه زیمنس در کشورمان با تعدد بیشتر و محبوبیت بالاتری یافت می شود .