سمعک ITE : اگرچه در انتخاب سمعکها علاوه بر اینکه به سطح کمشنوایی، نوع نیاز، محدودیتهای بدنی مددجو، ساختار گوش، بودجه، سن و نکاتی از این دست توجه ویژهای میشود، اما این سلیقه افراد است که باز هم دارای ضریب تأثیرگذاری بیشتری بوده و ممکن است تا همه فاکتورهای مطلوبی که به گزینش سمعکی دیگر ختم شده است را ملغی کند .
با توجه به توضیحات فوق و شناختی که از سمعکها دارم، به عنوان امری سلیقهای اگر قرار بود تا روزی از این محصولات استفاده کنم بی تردید این محصول یک سمعک ITE بود .اما سمعک ITE چیست و چرا این محصول؟ پاسخ به این پرسشها موضوع اصلی بحثمان در این یادداشت است، پس برای کسب اطلاعاتی مختصر و مفید در اینباره تا آخر این مقاله با ما همراه باشید!
سمعک ITE چیست ؟
ITE مخفف عبارتIn The Ear میباشد که میتوان آن را داخلی گوشی ترجمه کرد . اگرچه سمعکهای داخل کانالی و نامرئی نیز داخل گوش جای میگیرند، اما این محصولات زمانی ITE نام گرفته و عضوی از این خانواده میشوند که ظاهر آنها دیده شده و در ارتباطی مستقیم با فضای خارجی گوش باشند . به بیانی دیگر چنانچه سمعکی را دیدید که تنها بخش صدفی گوش، انحنا یا پیچ و خمهای آن و همچنین نیمه پایینی منتهی به حفره این عضو مهم را پوشانده بود در حقیقت با یک سمعک ITE سروکار دارید .
در خصوص تکنولوژی به کار رفته در این محصولات که تأثیر مستقیمی هم روی قیمتشان دارد میتوان گفت که این محصولات تنها از نظر ساختمان و فیزیکی که دارند منحصر بفرد بوده و ممکن است درون مایه سمعک هوشمند آنها با سمعکی پشت گوشی یا CIC تا حد زیادی یکی باشند؛ در نتیجه اینکه به طور قطع نمیتوان در خصوص ارزان یا گران بودن این محصولات در مقایسه با سمعکهای دیگر اظهار نظر کرد .
منبع نیروی اولیه و مصرف سمعک به عنوان یکی دیگر از ویژگیهایی که حرفهایهای این حوزه توجه ویژهای بدان دارند در این محصولات یک باتری نارنجی رنگ سایز ۱۳ به ازای هر دو هفته کار کردن میباشد . شاید نیاز به تأکید مجدد نباشد اما با این حال میزان استفاده از سمعکها در طول شبانهروز، میزان ساعات مصرف، شدت کمشنوایی و فناوری استفاده شده در سمعک که در میزان مصرف آن موثرند ممکن است به کاهش یا افزایش این دو هفته موعد تعویض اثر بگذارد .
مهمترین ویژگیهای ساختاری سمعکهای داخل گوشی
• به عنوان نخستین و بارزترین ویژگی این سمعکها میتوان به امکان دیده شدنشان اشاره کرد، دیده شدنی که سبب میشود تا به راحتی نیز به آن دسترسی داشته و دیگر نیازمند استفاده از نخی بیرنگ برای خارج کردن آن نباشیم .
• این محصولات از نظر ابعاد بزرگتر از دستههای CIC و ITC هستند .
• ساختمان این سمعکها تشکیل شده از یک پوسته پلاستیکیست، پوستهای که به صورت اختصاصی قالبگیری شده و متناسب با شکل حفره گوش پرداخت میشوند . با توجه به این توضیحات، علاوه بر اینکه این محصولات به سمعکهایی کاملاً اختصاصی تبدیل میشوند ، میتوان از همه بخشهای آن در ساختاری یک پارچه نیز استفاده کرد که نصب، درآوردن ، تمیزکردن، تعمیر، تنظیم و حتی یافتن این محصولات را پس از خروج از گوش به امر آسانتری تبدیل میکند.
• در ادامه گفتنیست که محل قرارگیری رسیور سبب میشود تا سمعک ITE مناسب کم شنواییهای متوسط تا شدید باشد .
صحبت در خصوص سمعک ITE را با یادآوری لطیفهای که در خصوص قیمت سمعک ها است شروع میکنم، همان لطیفهای که در آن فرد کمشنوایی برای خرید این محصول به یک نمایندگی مراجعه کرده و پس از مواجه شدن با قیمتهای مختلف و کاربردهای متنوع سمعکها، به سراغ ارزانترین نمونه موجود میرود .
مزایا و معایب سمعکهای داخل گوشی
در اینجاست که وقتی مددجو با سمعک هزار تومانی مواجه شده و از فروشنده در خصوص سطح و نحوه کاربری این سمعک سوال میپرسد، فروشنده به وی میگوید که این محصول هیچ قدرت و تأثیر خاصی نداشته و دیگران تنها به واسطه دیدن آن با شما بلندتر صحبت میکنند .
یکی از ویژگیهای اصلی سمعک ITE که برای برخی حُسن و برای برخی دیگر عیب به نظر میرسد همین موضوع دیده شدن یا نشدن آن محصول میباشد . عدهای بر این باورند که دیده شدن این سمعک باعث جلب توجه دیگران شده و از این نظر مطلوب نیست، در حالی که عده دیگری به تأسی از لطیفه مذکور آن را عامل مفیدی میدانند، چرا که تصور میکنند بدین ترتیب سایرین با صدای بلند و رساتری با ایشان سخن میگویند . در نتیجه اینکه دیده شدن این سمعک را عیب آن بدانیم یا حسنش یک امر نسبی و سلیقهای میباشد .
از مزایای این محصولات میتوان به قدرت زیاد، عدم سوت زدن به هنگام صحبت یا جویدن غذا (به دلیل بزرگی سطح بیرونی این سمعکها و پوشانن سطح صاف گوش)، امکان استفاده از تکنولوژی وایرلس و تلهکویل در این محصولات، وجود میکروفونهای جهتدار که با وجود نویز محیط نیز به انتقال صحیح صوت کمک میکند و نهایتاً تناسب با شرایط جسمی افرادی با ناتوانیهای جسمی (عدم توانایی زیاد در کنترل دستان و چشمها، مانند برخی کودکان یا افراد سالخورده) اشاره کرد .
در خصوص عیوب آن نیز میتوان به لزوم تعویض هر چند سال یکبار پوسته و به دلیل تغییر شکل واندازه غضروف گوش و همچنین ضعف در مکانیابی صداهای جلو و عقب مددجو به دلیل حفظ ویژگی آکوستیک طبیعی لاله گوش اشاره کرد .