سمعک شارژی زیمنس : با بازگشت به یک دهه قبل، به یاد میآوریم که اکثر قریب به اتفاق سمعکهای موجود در بازار نمونههایی بودند که قوای خود را از باتریهای ۱۰، ۳۱۲، ۱۳ و ۶۷۵ گرفته و مددجویان نیازمند تعویض مکرر این منابع تغذیه بودند . اگرچه این روش در زمان مذکور به قبل بهترین گزینه برای تأمین انرژی مورد نیاز سمعک برای فعالیت بود، اما با گذشت زمان و همهگیر شدن تکنولوژی شارژ القایی و همچنین باتریهایی با سازوکار جدید، روشهای بهتری جایگزین متدهای سنتی شده که ماحصل آن را میتوان شارژ به کمک منابع برق شهری و انواع ذخیرهسازها (مثل پاور بانک) دانست.
در همین رابطه یک سمعک شارژی زیمنس (یا از برندهای دیگر) به دلیل از بین بردن لزوم تعویض مکرر باتریها با صرفهجویی در هزینهها به ما کمک میکند. بواسطه عدم نیاز به باتری، طبیعتاً مشکل یافتن باتریهای کمیاب نیز از بین رفته و دردسرهای ابتیاع آن نیز از جمله تاریخ انقضاء یا برند باتری از بین میرود! شارژ باتری در مقایسه با تعویض آن به ویژه برای سالمندان راحتتر بوده و بدین ترتیب درصد خرابی سمعک در اثر بد جا زدن باتری هم به صفر میرسد.
اگرچه استفاده از این محصولات دارای کاستیهایی نیز میباشد، اما اشاعه فرهنگ استفاده از تلفن همراه (یا به قولی دیگر عادت مردم به این کار) سبب شده است تا مشکلاتی نظیر شارژ در پایان هر روز، عدم دسترسی به برق در شرایط مختلف، فراموش کردن شارژ سمعک و … به چشم نیامده و حداقل معضل جدید در زندگی ما نباشد.
اگرچه این محصولات به طور کلی گرانتر از نمونههای باتریخور بوده در همه مدلها (متناسب مددجویان مختلف) یافت نمیشود، اما میتوان حدس زد که در آیندهای نچندان دور همه سمعکها به این سمت کشیده شده و کم کم نسل سمعکهای کلاسیک باتریخور رو به افول برود.
سمعک شارژی زیمنس
با وجود اینکه امروزه استفاده از تکنولوژی سمعکهای شارژی در دستور کار برندهای مختلف قرار دارد، اما میتوان گفت که زیمنس یا سیگنیا به عنوان یکی از پیشگامان این حوزه و همچنین پرطرفدارترین سمعکهای موجود در بازار ایران نقش پررنگتری در این میان داشته است؛ فلذا در ادامه به بررسی چهار مدل سمعک شارژی سیگنیا (زیمنس) خواهیم پرداخت :
Cellion Px
این سمعک شارژی زیمنس که در سال ۲۰۱۶ روانه بازار شد نخستین سمعک وایرلسی دارای باتری لیتیوم – یونی بوده که با شارژ القایی انرژی خود را بازیابی میکند. از نکات جالب کار با این محصول این است که به محض قرارگیری در شارژر شروع به شارژ شدن کرده و به محض خروج از آن روشن میشود .
به طور معمول قرارگیری ۴ ساعته این سمعک در شارژر «فوق سریع» موجب روشن ماندن ۲۴ ساعته آن میشود و در صورتی که وقت کافی نداشته باشیم، میتوانیم با کمک ویژگی «شارژ سریع» یک ساعته آن، به مدت ۷ ساعت از این محصول استفاده کنیم .
از دیگر ویژگیهای شاخص این محصول در خصوص نحوه تأمین انرژی میتوان به امکان ریشارژ آن توسط لپتاپ یا دیگر درگاههای برقدار USB و همچنین عمر ۵ تا ۷ ساله باتریهای آن اشاره کرد .
Pure Charge & Go Nx
این سمعک شارژی زیمنس که ۲ سال پس از Cellion Px روانه بازار شد دارای ویژگیهایی بسیار شبیه مدل مذکور است، با این تفاوت که تکنولوژی بلوتوثی آن و قابلیت اتصالش به وسایل هوشمند باتری بیشتری مصرف میکند، در نتیجه زمان بهینه مصرف آن از ۱۵ تا ۱۹ ساعت متغیر است .
در ادامه لازم به ذکر است که این محصول در پی ۳۰ دقیقه شارژ شدن می تواند ۶ ساعت کار کرده و در مدلهای CROS خود میتواند به کمک افرادی که تنها در یک گوش خود کمشنوایی دارند بیاید .
Styletto Connect
این سمعک هوشمند به عنوان نخستین سمعک SLIM-RIC جهان دارای ظاهری نازک و ساختاری ظریف بوده، به سخت افزارهای هوشمند متصل شده و بواسطه قابلیت شارژ سمعک در حال حرکت میتوان به مدت ۴ روز مداوم از آن استفاده کرد .شارژر این محصول داخل جیب جای میگیرد و بدون نیاز به پریز یا کابل شارژ میشود، در نتیجه مناسب افرادی پرجنب و جوش که ممکن است منبع برقی در کنارشان نباشد بسیار مناسب است .
با فرض استفاده ۵ ساعته از بلوتوث سمعک، با شارژ یکباره آن در طول روز میتوان یک شبانه روز از این محصول استفاده کرده و با نیم ساعت شارژ سریع آن، استایلو کانکت از ۳ تا ۵ ساعت (بنا به میزان استفاده از بلوتوث) روشن خواهد ماند .
Styletto x
این سمعک شارژی زیمنس به عنوان یکی از مؤخرترین آثار سیگنیا، دارای تکنولوژی QI بوده که طی ۳ ساعت شارژ میشود . نکته جالب در خصوص این محصول امکان فعالیت ۳ روزه آن (۱۹ ساعت بدون بلوثوت – ۱۶ ساعت با بلوتوث) میباشد که سبب میشود تا شارژ هر روزه و مستمر سمعکها را به خاطرات بسپاریم .
برای شارژ این محصول حتی لازم نیست که آن را داخل شارژر قرار دهیم، به دلیل عدم وجود میدان الکتریکی در اطراف سمعک جذب آلودگی آن کمتر شده و در برابر آب، تعریق و گرد و غبار مقاومت زیادی دارد .