سمعک BTE : چنانچه از مددجویان مختلف و افرادی که تجربه کار با سمعکها را دارند در خصوص بهترین نوع آن ها پرس و جو کنیم، بسیاری از آن ها نمونه های داخل کانالی را بواسطه نزدیکی به پرده گوش و همچنین عدم نمایش ، سمعک مطلوبی می دانند . این در حالیست که گاهی سازوکاری که متناسب گوش این افراد بوده و یک مددجو می تواند بواسطه آن به خوبی اصوات پیرامونی خود را بشنود دارای ساختار بزرگ و پیچیده تری بوده که در قالب نمونه های CIC جای نمی گیرند!
سمعک BTE (Behind the Ear ) به عنوان یکی از این محصولات نوعی وسیله کمک شنوایی است که بدنه اصلی آن در پشت گوش نشسته و صوت آن از طریق تیوبی مخصوص وارد گوش می شود .
اگرچه بین این مثال و ساختار سمعک ها تفاوت هایی وجود دارد اما سامانه تهویه مطبوع کولر گازی را در نظر بگیرید که کمپرسور آن در فضایی خارجی قرار داشته اما هوای گرم یا سرد بواسطه اسپلیت، بخشی که در داخل خانه نصب می گردد به ما می رسد . در این نوع سمعک ها همه قطعات اصلی از جمله قطعات الکترونیکی و باتری در بخش پشت گوشی جای می گیرند، قالبی که بالای گوش قلاب می گردد .
این سمعک مناسب چه کسانی است ؟
سمعک BTE مناسب گوش هایی با افت شنوایی زیاد و دارای کانال باریک بوده و افرادی که روی استحکام و سهولت سمعک خود حساس هستند این وسیله برایشان ایده آل است . ناگفته نماند که پشت گوشی ها سمعک هایی مناسب کودکان نیز می باشد .
سمعک BTE چگونه کار می کند؟
سمعک ها با هر شکل و ساختاری که باشند معمولاً دارای سه قسمت میکروفون، تقویتکننده و بلندگو یا رسیور می باشند . زمانی که فردی این محصولات را بر روی گوش خود قرار می دهد، میکروفون صدا را دریافت کرده و پس از تبدیل امواج صوتی به سیگنال های الکتریکی آن ها را به تقویت کننده می رساند . با افزایش قدرت سیگنال ها توسط این بخش، صوت با پروب پلاستیکی به بلندگو ارسال شده و بدین ترتیب کاربر صدای تقویت شده را می شنود .
یکی از تفاوت های شاخص سمعک های پشت گوشی با نمونه های دیگر قرار داشتن میکروفون آن در فضاییست که نمونه طبیعیش یعنی لاله گوش قرار دارد، به همین دلیل از نظر دریافت صدا و ورودی آن شرایط بهتری نسبت به سایر سمعک ها دارد .
لازم به ذکر است که در نمونه های پیشرفته تر سمعک های پشت گوشی توانایی دریافت صدا بیشتر بوده و به تناسب مکانیزمی که در آن بکار رفته است آوای دریافتی همانند سمعک هوشمند افزایش، کاهش یا حذف می شوند .
انواع سمعک های پشت گوشی
-
Mini BTE یا پشتگوشی مینی
این محصولات که طیف کم شنوایی ملایم تا شدید را پوشش می دهند معمولاً با لولههای باریک تجهیز شده و بواسطه جثه کوچک و ظریفی که دارند تنها دارای قطعات بنیادین و اصلی یک سمعک – و نه افزونه های تکمیلی – می باشند .
-
Standard BTE یا پشتگوشی استاندارد
این سمعک ها از نمونه قبلی بزرگتر می باشند، در نتیجه دارای قطعات و سامانه های بیشتری نظیر تلهکویل، کلید تغییر برنامه و ولوم بلندی صدا بوده و می توان گفت از تیوب های معمولی و باریک برای انتقال صوت در آن ها استفاده می شود .
-
Power BTE یا پشتگوشی قوی
با افزایش کم شنوایی یک فرد، لازم است تا قدرت سمعک وی نیز بیشتر شود، رویدادی که معمولاً با افزایش تعداد قطعات استفاده شده در این وسیله همراه است .این نوع سمعک که معمولاً قالبی بزرگتر از دو نمونه قبلی دارد به طور پیش فرض دارای کلید تغییر برنامه، ولوم بلندی صدا، تلهکویل و قابلیت استفاده از سیستمهای FM می باشد .
-
Superpower BTE یا پشتگوشی خیلی قوی
با اینکه انتظار می رود این سمعک دارای ابعاد بزرگتری از سه مورد قبلی باشد ولی لزوماً اینچنین نیست! گاه سمعک های فوق قدرتمند پشت گوشی با داشتن سطح فناوری نوین خود دارای ریز پردازنده ها بوده و به کمک افرادی با کم شنوایی های شدید می آید .
ویژگی های سمعکهای پشت گوشی
شاید بتوان یک سمعک BTE را نماد سخت افزارهای هم قطار خود بدانیم ، چرا که از گذشته سمعک هایی که به خاطر می آوریم نمونه هایی از این دست بوده اند که کم شنوایی کاربر خود را بر خلاف سمعک مخفی نمایش می داده اند . در همین رابطه دسترسی به این محصول برای مددجو بسیار ساده بوده و موجب می شود تا کنترل پذیری زیاد این محصول را عاملی برای برتری آن بدانیم .
تله کویل، Telecoil یا T-Coil قطعه ای سیم پیچی در برخی سمعکهاست که بواسطه القای الکترومغناطیسی امکان ارتباط سمعک با تلفنها و سامانههای لوپ را فراهم می کند. وجود این قطعه در میان دسته های فوق (البته به جز مینیها که فضای کافی برای این قطعه را ندارند) موجب بهبود کیفیت پیام گفتاری خارج شده از سیستم های صوتی دیجیتالی مثل موبایل می شود . لازم به ذکر است که این ویژگی بواسطه دیجیتالی بودن قابل تغییر و تنظیم بوده و سمعک های متعددی از قبیل نمونه های CIC و RIC فاقد آن هستند .
این نوع سمعک ها در برابر بسیاری از نمونه های داخل گوشی و داخل کانالی از ظرافت کمتری برخوردار هستند، به همین دلیل در برابر بسیاری از تهدیدات فیزیکی مقاومت بیشتری از خود نشان داده و دارای عمر بیشتری هم می باشند .
به عنوان نکته آخر خالی از لطف نیست که به این نکته هم اشاره کنیم که در نمونه های باتری خور سمعک BTE ، تعویض آن ها بسیار ساده بوده و سبب می شود تا کاربران با هر سن و شرایطی فیزیکی مشکل چندانی در این خصوص نداشته باشند .
چنانچه در پی خرید این محصولات بوده و نیازمند مشاوره ای تخصصی هستید، می توانید هم اکنون با ما تماس حاصل فرمایید . کارشناسان کلینیک سیگنال آماده پاسخگویی به شما می باشند .