وزوز گوش
یکی از شایعترین مشکلات مراجعین به کلینیک های شنوایی شناسی وزوز گوش می باشد . وزوز بیماری نمی باشد و در واقع نشانه یک بیماری است و می تواند منجر به بی خوابی، انزوا، اضطراب و افسردگی شود . وزوز در واقع صدایی است که وجود خارجی و عینی ندارد و تنها خود فرد این صدا را می شنود . در واقع مغز فردی که به وزوز مبتلاست به پیامی پاسخ می دهد که وجود ندارد . معمولا افراد مختلف آن را به شکل های مختلفی توصیف می کنند : صدای زنگ ، صدای سوت ، صدای غرش ، صدای پر پر کردن ، صدای جوشیدن آب ، صدای شر شر آب و ….
در بسیاری از موارد برای وزوز گوش درمانی وجود ندارد و تنها باید آن را کنترل کرد و با استفاده از تمرینات توانبخشی آن را مهار نمود . یکی از روش هایی که برای مهار وزوز استفاده می شود استفاده از سمعک های مسکردار( سمعک های پوشاننده وزوز ) می باشد . امروزه برندهای سمعک برنامه های خاصی به نام “تینیتوس مسکر” بر روی سمعک های خود برای مهار وزوز پیاده کرده اند .
روش های مختلفی در برنامه های مسکر سمعک ها وجود دارد که به مهار وزوز کمک می کند : استفاده از صداهای آرامش بخش مانند صداهای امواج دریا ، استفاده از تن های مدوله شده که بخش زیادی از کرتکس شنوایی را درگیر می کند و وزوز را مهار می کند ، استفاده از برنامه های ناچ سمعک که قسمتی از صداهای محیط را در فرکانس وزوز حذف می کند ، البته در ابتدا باید ارزیابی های لازم از طرف ادیولوژیست انجام شود تا فرکانس و شدت وزوز مشخص شود و سپس بتوان از طریق توانبخشی آن را مهار کرد .
وزوز در محیط های آهسته و آرام، آزاردهنده تر به نظر می رسد . روش دیگری که برای مهار وزوز به کار می رود صوت درمانی است . صوت درمانی در واقع استفاده از صداهایی خوشایند در زمینه برای کاهش توجه فرد به صدای وزوز است . البته یکی از برنامه هایی که باید در کنار همه برنامه های مهار وزوز در نظر گرفت مشاوره فرد مبتلا می باشد تا فرد بتواند با وزوز خود کنار بیاید و به آن عادت کند .
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
مطالب اموزنده ای بود مرسی
خواهش می کنم . سوالی بود در خدمتم