سمعک شارژی : چنانچه به سازوکار محصولات پیرامونمان نگاه کنیم، خواهیم دید که نوع طراحی آنها همواره به سمت کاربرپسندتر شدن گرایش داشته است. به بیانی دیگر در روند ساخت کالاهایی که دارای نسخههای قدیمیتر بوده و به تازگی طراحی و تولید میشوند، همواره نیم نگاهی به نظر مشتریان و بازخوردی که از آنها دریافت میشود، شده است تا بدین ترتیب اشکالات قبلی آنها از بین رفته و این محصولات به ساختار ایدهآلشان بیش از پیش نزدیک شوند.
با عنایت به این توضیحات مجموعههای سازنده سمعک نیز با جویا شدن نظر کاربران خود در سراسر دنیا، از نقاط ضعف و قوتی که تنها بواسطه استفاده افرادی ناشنوا در بلندمدت به دست میآید آگاهی مییابند . چنانچه به همین چرخه توجه کنیم خواهیم دید که سمعکها در هر مرتبه که به روزرسانی میشوند از نوعی ساختار و فناوری بهره میبرند که مشکلات قبلیشان را پوشش داده و مجدداً در بوته آزمون قرار میگیرند.
در همین رابطه یکی از بزرگترین مشکلاتی که از ابتدا افراد کمشنوا با سمعکهای خود داشتهاند بحث نیروی محرکه آن یا قوایی که سمعک را روشن نگه میدارد بوده است . به طور معمول این باتریهای۱۰، ۳۱۲، ۱۳ و ۶۷۵ بودند که با داشتن پتانسیلی مشخص و محدود، پس از هر بار استفاده به اتمام رسیده و باید پس از گذشت چند روز (به صورت حداکثری) جای خود را به نمونه دیگری میدادند.
بدیهیست که استفاده و تعویضهای مکرر پس از چندی خستهکننده شده و گاهی سبب میشود تا به دلیل عدم سهولت این کار افراد سالمند، ناتوان یا کودک از خیر استفاده از این وسیله برای مدتی کوتاه بگذرند. با توجه به این توضیحات، اینک نوبت شرکتهای سازنده سمعک بود که با گرفتن این فیدبک از افراد واجدالشرایط و داشتن پیشنیازهای تولید (فناوری و دانش، مهارت، مواد اولیه و …) به ساخت یک سمعک شارژی بپردازند.
سمعک شارژی
با توجه به توضیحات فوق شاید بتوانیم نقطه قوت سمعکهای باتری خور را عدم وابستگی آنها به یک منبع تغذیه ثابت بدانیم، بدین معنا که اگر چند بسته باتری به همراه داشته و روزها هم از تمدن یا واسطههای شارژ الکتریسیته به دور باشیم، باز هم این وسیله بواسطه باتریهای موجود به کار خود ادامه خواهد داد . این در حالیست که لزوم تعویضهای مکرر ، هزینه خرید مستمر باتری و نحوه صحیح استفاده از این محصولات برای برخی کاربرانش دردسرساز میشود .
با عنایت به این توضیحات مجموعههای سرشناسی در این حوزه تصمیم گرفتند تا به جای استفاده از این باتریها، از نمونههایی شارژی استفاده کنند . اگرچه تکنولوژی شارژ باتری تجهیزات برقی فناوری خیلی جدیدی در آن دوران نبود، اما به دلیل کوچک بودن باتریها، خطرات احتمالی که ممکن بود برای گوش داشته یا زمان محدودی که شارژ را نگه میداشتند سبب شد تا روند ساخت این محصول تا اواسط دهه ۲۰۱۰ میلادی و تا ظهور باتریهای نقره-روی و لیتیوم-یونی به تعویق افتد . سمعکهای شارژی محصولاتی کمک شنوایی هستند که عموماً هوشمند بوده و بواسطه قرارگیری بر روی پنلهایی مخصوص شارژ میشوند .
در ابتدا سمعک شارژی را تنها میشد در قالب نمونههای پشت گوشی دید، جایی که اولاً به دلیل اندازه بزرگتر امکان استفاده از باتریهای بزرگتر هم فراهم بوده و ثانیاً مخاطرات احتمالی آن خارج از گوش کمتر بوده و مشکل بزرگی برای مددجو به وجود نمیآورده است. این در حالیست که با گذشت زمان، کمپانی استارکی نخستین نمونه داخل گوشی و سمعک مخفی خود را نیز معرفی کرده و راه را برای تولید سمعکهای کوچک اما قابل شارژ و هوشمند در داخل گوش و مجرای آن هموار نمود .
مزایای استفاده از سمعکهای شارژی
مزیت بزرگ استفاده از سمعکهای شارژی که خود از زاویههای مختلفی مورد بررسی قرار میگیرد، بحث عدم نیاز به باتریهای تعویضپذیر است . در همین رابطه از یک سو هزینههایی که به صورت دورهای (مثلاً ماهانه) برای خرید این محصولات صرف میشد دیگر وجود نداشته، از سویی دیگر چالش یافتن یک باتری با ویژگیهایی مشخص یا از برندی خاص که گاه کمیاب میشود دیگر پیش نمیآید .
در ادامه میتوان به کاهش مشکلاتی که به هنگام خرید باتری (از قبیل همخوانی با سمعک هوشمند ، تاریخ انقضای آن، میزان اعتبار شرکت سازنده و …) پیش آمده یا اتمام خرابیهای دستگاه که در اثر قرار دادن اشتباه باتری در سمعک پیش میآمد اشاره کرد .
با توجه به اینکه این نوع سمعکها میتوانند مناسب وضعیت جسمی بسیاری از سالمندان باشند باید گفت که قابلیت شارژ این محصولات به کاربران اجازه میدهد تا اولاً به اندازه نیاز خود آن را شارژ کرده و ثانیاً در همه جا قادر به بازیابی قدرت آن باشند. در توضیح مورد اول باید گفت که سمعکهای شارژی بنا به نوع برند و مدل خود در ازای ۳ الی ۴ ساعت شارژ میتوانند ۱۵ الی ۱۷ ساعت فعالیت کنند .
در همین رابطه حتی اگر نیازی چند ساعته به این محصولات دارید نیز میتوان آن را شارژ فوری کرده و در ازای نیم ساعت قرار دادن آن در شارژهای مخصوص، مثلاً تا ۴ ساعت نیز از آنها استفاده نمائید . در خصوص مورد دوم نیز لازم به ذکر است که استفاده از پاوربانکها به جای برق شهری نیز میتواند موجب شارژ این محصولات شود .
سخن پایانی
کلینیک سیگنال به عنوان نمایندگی بسیاری از برندهای مطرح دنیا آماده است تا سمعکهای هوشمند شارژی استارکی، زیمنس (سیگنیا)، ویدکس، فوناک، سونیک و … را با شرایطی ایدهآل به فروش برساند . در همین رابطه چنانچه در پی خرید این محصولات بوده، علاقمند به اخذ مشاوه میباشید یا سوالاتی در این خصوص دارید، میتوانید همینک با ما تماس بگیرید!